Qida mühəndisliyi və ekspertiza

Nəbiyev Əhəd Əli oğlu

Kafedra müdiri

(022)257 42 02

[email protected]

Kafedranın professor-müəllim heyəti

Elmi nəşrlər və dərsliklərin sayı

  • 4 dərslik
  • 4 monoqrafiya
  • 6 dərs vəsaiti
  • 14 metodik göstəriş
  • 160 məqalə (yerli)
  • 110 məqalə(beynəlxalq)

Tədris olunan fənlər 

  • Qida məhsullarının keyfiyyətinə texnoloji-kimyəvi nəzarət (bakalavr pilləsi)
  • İaşə məhsullarının texnologiyası
  • Qidalanma müəssisələrində xidmətin təşkili
  • Milli və xarici mətbəx
  • Qida kimyası 
  • Ərzaq mallarının əmtəəşünaslığıvə ekspertizası
  • Mikrobiologiya, sanitariya və gigiyena
  • Qida məhsulları texnologiyasının nəzəri əsasları
  • Biotexnologiya
  • Qida sənayesi müəssissisələrində istehsalın təşkili
  • Qida müəssissisələrində soyutma texnologiyası
  • Xammal və hazır məhsula texnoloji-kimyəvi nəzarət
  • Qurutma və qida konsentratlarının texnologiyası
  • Soyutma və saxlama texnologiyası
  • İstehlak malları ekspertizasının nəzəri əsasları
  • Qida məhsullarının soyuduculuq texnologiyası
  • Ərzaq mallarının əmtəəşünaslığı
  • Əmtəəşünaslığın nəzəri əsasları 
  • Ərzaq mallarının ekspertizası
  • İstehlak mallarının ekspert qiymətləndirilməsi
  • Qeyri-ərzaq mallarının ekspert qiymətləndirilməsi 
  • İstehlak mallarının təhlükəsizliyi
  • Ekspertizanın əsasları
  •  İstehlak mallarının ticarətinin təşkili
  • Qida xammalının əmtəəşünaslığı və anatomiyası
  • Qida məhsullarının texnologiyası
  • Sahə müəssisələrinin avadanlıqları
  • Yeni formalı qida məhsullarnın texnologiyası
  • Xammal və qida məhsullarının təhlükəsizliyi
  • Qida sənayesi müəssisələrinin texnoloji layihələndirilməsi
  • Konserv məhsullarının istehsal texnologiyası
  • Qida xammalından rasional istifadə olunma
  • Saxlanma texnologiyası
  • Malların eyniləşdirilməsi və saxtalaşdırlması
  • İstehlak mallarının ekspertizasnın nəzəriəsasları
  • İstehlak malları istehsalının ümumi texnologiyası
  • Qida məhsullarının soyuduculuq texnologiyası
  • Tədavül sferası müəssisələrinin avadanlıqları
  • Ərzaq mallarının ekspertizası
  • Ərzaq mallarının əmtəəşünaslığı və ekspertizası
  • Qida sənayesi müəssisələrində istehsalın təşkili
  • Ümumi texnologiya
  • İstehsalın texnoloji əsasları

  • Qida məhsullarının mühəndisliyi elminin müasir problemləri (magistr pilləsi)
  • Qida məhsullarının mühəndisliyi elminin tarixi və metodologiyası
  • İaşə məhsulları texnologiyasının nəzəri əsasları
  • Milli və xarici ölkələrin mətbəxi
  • Elmi-tədqiqat işinin əsasları
  • Konservləşdirmə elminin müasir problemləri
  • Qida məhsullarının mühəndisliyi elminin tarixi və metodologiyası
  • Qida xammalları emalının fiziki-kimyəvi əsasları
  • Konserv istehsalında kimyəvi maddələrin tətbiqi
  • Konserv və qida konsentratları elminin müasir problemləri
  • Konserv və qida konsentratları elminin  tarixi və metodologiyası
  • Konserv və qida konsentratları xammalları emalının fiziki-kimyəvi və biokimyəvi əsasları
  • Qida məhsullarının soyuqla emalının nəzəri əsasları
  • Şərabçılıq elminin müasir problemləri
  • Şərabçılıq elminin tarixi və metodologiyası
  • Şərab istehsalı texnologiyasının nəzəri əsasları
  • Konyak istehsalının texnologiyası
  • Taxıl-un məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • Meyvə-tərəvəz məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • İstehlak mallarının ekspertizası elminin müasir problemləri
  • İstehlak mallarının ekspertizası elminin tarixi və metodologiyası
  • Ərzaq malllarının keyfiyyətinə qoyulan istehlak tələbləri
  • Ərzaq mallarının saxlanılmasının fiziki-kimyəvi üsulları
  • Turizm elminin müasir problemləri
  • Turizm elminin tarixi və metodologiyası
  • Turizm sənayesində informasiya təminatı vətəhlükəsizliyi
  • Turizmdə informasiya və bronlaşdırma sistemləri
  • Azərbaycanda turizmin dövlət tənzimlənməsi
  • Qida sənayesində xidmətin təşkili
  • Qida sənayesində istehsalın təşkili
  • Otelçilik işinin təşkili
  • İaşə müəssisələrində xidmətin təşkili
  • İaşə məhsullarının keyfiyyətinə nəzarətin təşkili
  • Qida əlavələrinin iaşə sistemində tətbiqi
  • İaşə məhsulları istehsalının biotexnologiyası
  • Qida məhsullarının keyfiyyətinin idarə edilməsi
  • Genetik cəhətdən modifikasiya olunmuş qida məhsullarının alınması
  • Funksional qida məhsulları istehsalının texnologiyası
  • Konserv və qida konsentratlarının tullantısız texnologiyası
  • Qida xammalları istehsalının kimyəvi əsasları
  • Yeni çeşidli konserv və qida konsentratları  istehsalının layihələndiriliməsi
  • Ət və ət məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • Qida yağlarının keyfiyyət ekspertizası
  • Balıq və balıq məhsullarının ekspertizası
  • Xörək və kulinar məhsulların ekspertizası
  • İaşə sistemində istehsalın təşkili
  • Yeni çeşidli iaşə məhsullarının istehsal texnologiyasının işlənməsi
  • İaşə məhsullarının sənaye texnologiyası
  • Qida məhsulları mühəndisliyi üzrə tədqiqat işinin üsul və vasitələri
  • Qida məhsullarının istifadə müddəti: hesablamalar və yoxlamalar
  • Konserv və qida konsentratları istehsalının nəzəriyyəsi və praktikası
  • Qida məhsulları istehsalında innovativ texnologiyalarının tətbiqi
  • Konserv və qida konsentratları üzrə tədqiqat işinin üsul və vasitələri
  • Konserv və qida konsentratları istehsalının texnoloji hesabatı
  • Konserv və qida konsentratları istehsalının nəzəri əsasları
  • Qida məhsulları istehsalında nano texnologiyaların tətbiqi
  • Konserv məhsulları üzrə tədqiqat işinin üsul vəvasitələri
  • Süfrə şərabları istehsalının texnologiyası
  • Tünd şərabların istehsalı texnologiyası
  • Şampan şərabları istehsalı texnologiyası
  • Şərabçılıq üzrə tədqiqat işinin üsul vəvasitələri
  • Ərzaq məhsullarının ekspertizası üzrə tədqiqat işinin üsul vəvasitələri
  • Konserv məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • Nişasta, şəkər və qənnadı məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • Tamlı məhsullarının keyfiyyət ekspertizası
  • Ekoloji təmiz ərzaq mallarının ekspert qiymətləndirilməsi
  • Ərzaq mallarının çirklənmə və təhlükəsizlik göstəriciləri
  • Ərzaq məhsullarının ekspertizası üzrə tədqiqat işinin üsul və vasitələri
  • Turizm sənayesi üzrə tədqiqat işinin üsul vəvasitələri
  • Beynəlxalq turizm təşkilatları
  • Azərbaycanın tarixi abidələri və turizm regionları

Rektora müraciət

Rektora müraciət yaza bilərsiniz.

ELANLAR

Kadr hazırlığı

Bakalavr tÉ™hsil pillÉ™sindÉ™ 

Qida mÉ™hsulları mühÉ™ndisliyi. MÉ™zunlar qida sÉ™nayesinin bütün sahÉ™lÉ™rindÉ™: ÅŸÉ™rabçılıq, konservləşdirmÉ™, iaÅŸÉ™ sistemindÉ™, çörÉ™k, makaron, qÉ™nnadı, É™t, süd vÉ™ s. iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r. 
Şərabçılıq. MÉ™zunlar ÅŸÉ™rab zavodlarında iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r. 
Ä°stehlak mallarının ekspertizası vÉ™ marketinqi. MÉ™zunlar yüngül vÉ™ qida sÉ™nayesinin bütün sahÉ™lÉ™rindÉ™, elÉ™cÉ™ dÉ™ ekspertiza, gömrük sistemlÉ™rindÉ™ iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r.

Magistr tÉ™hsil pillÉ™sindÉ™ 

Qida mÉ™hsullar ımühÉ™ndisliyi. MÉ™zunlar qida sÉ™nayesinin bütün sahÉ™lÉ™rindÉ™: ÅŸÉ™rabçılıq, konservləşdirmÉ™,iaÅŸÉ™ sistemindÉ™, çörÉ™k, makaron, qÉ™nnadı, çay, É™t,süd vÉ™ s. iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r.
Ä°stehlak mallarının keyfiyyÉ™t ekspertizası. MÉ™zunlar yüngül vÉ™ qida sÉ™nayesinin bütün sahÉ™lÉ™rindÉ™, elÉ™cÉ™ dÉ™ ekspertiza, gömrük sistemlÉ™rindÉ™ iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r
Ərzaq mallarının ekspertizası vÉ™ marketinqi. MÉ™zunlar qida sÉ™nayesinin bütün sahÉ™lÉ™rindÉ™, elÉ™cÉ™dÉ™ ekspertiza, gömrük sistemlÉ™rindÉ™ iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r
Turizm vÉ™ otelçilik.  MÉ™zunlar turizmin müxtÉ™lif sahÉ™lÉ™rindÉ™ vÉ™ otellÉ™rdÉ™ iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r
Şərabçılıq.  MÉ™zunlar ÅŸÉ™rab zavodlarında iÅŸlÉ™yÉ™ bilÉ™r.